KAAiLAND ZUID ZATERDAGAVOND CONCERTEN

 

Van 24 april tot 24 mei 2009 stond er op de Cockerillkaai ter hoogte van het MuHKA een kunstinstallatie in openlucht: KAAiLAND Zuid, met verschillende unieke voorbeelden van mobiele architectuur uit binnen- en buitenland en een urban camping. 

  

Om deze plek volop te doen leven was er o.a elke zaterdagavond een gratis dubbelconcert ! De concertprogrammatie werd verzorgd door uw nederige dienaar Scheld’apen, artistieke vrijhaven en centrum voor muziek, theater, beeldende kunst, film, multimedia en sociaal-artistieke projecten. 

 

Een project van Antwerpen Open in samenwerking met Scheld'apen 

   

Elke avond start om 19u en brengt een dubbelprogramma met hoofdzakelijk jonge bands van lokale bodem.  

  

Ga naar de KAAiLAND WEBSITE 

Tags: Kaailand
ZATERDAG 25 APRIL

 

MATTHIEU HA ET LES AVRILISTES

Mathtieu Ha is een in Brussel residerende Vietnamees die met accordeon en een zelfgemaakt taaltje intrigerende, verhalende muziekjes maakt. Handelsmerk van zijn groep is dat de groepsnaam met de maand mee verandert. Met deze groep, ‘Les Avrilistes’ voor de maand april, reist hij de wereld rond en brengt hij bevreemdende cabaretmuziek. Mis zijn doortocht in Antwerpen niet!

www.lesistes.collectifs.net

 

CAPSULE

Capsule is een prettig gestoord, achtkoppig horror-cabaret orkest met vertakkingen naar Franco Saint De Bakker, Wawadadakwa en Zap Mama. Deze Capsule bevat naar eigen zeggen '100 mg horrorsoundtracks, 70 mg sciencefiction, 45 mg roaring twenties, 25 mg vaudeville pop, 75 mg cartoonjazz en 125 mg swampblues', met orgel, synthesisers, bas, drums, blaasinstrumenten en betoverende vrouwenstemmen tot een uiterst dansbaar brouwsel verwerkt. De bende van Capsule stelt op deze avond hun nieuwe cd voor.

www.myspace.com/capsuletheredorchestra

ZATERDAG 2 MEI

 

NELE VAN DEN BROECK

Deze Brusselse ex-theaterstudente maakt minimale elektropop. Eerlijke Nederlandstalige luisterliedjes over de zin en onzin van haar bestaan. Compromisloos, licht sarcastisch, tonnen flair en sprankelend cabaret. Nele zoekt de schoonheid in imperfectie. Wij vinden de schoonheid in haar.

www.myspace.com/nelevandenbroeck

 

BLACKIE & THE OOHOOS

De zusjes Martha en Loesje Maieu bezingen geheime liefdesdromen, vluchtige verlangens en tijdloze emoties. Hun Oohoos scheppen met grenzeloze verbeelding een ingekleurd kader van blokfluitenloops, zingende zagen, accordeon, toetertjes, belletjes en ukelélé-blues. Tom Waits op oestrogeen, Coco Rosie op safari in de Hobokense polder.

www.myspace.com/blackietheoohoos

ZATERDAG 9 MEI

 

FAIT D’ANVERS

Fait D’Anvers brengt opzwepende folkrockblues. Ze begonnen in 2005 als balorkest in bars, kraakpanden en ... op de Meir. Ondertussen speelden ze heel België, Frankrijk en Spanje plat en toerden ze met hun feestbroeders, De Fixkes.

www.faitdanvers.com 

 

THE PARTCHESZ

Nathalie Delcroix (Lais) en Bjorn Eriksson (Maxon Blewitt, ex Zita Swoon), een magisch duo. Ze ontmoetten elkaar al jaren geleden, en op de Nachten 06 kwam het er eindelijk van: hun gezamenlijke passie voor country en bluegrass muziek samenbrengen op het podium. En óf ze dat deden... hun stemmen en energie versterkten elkaar, ze vonden elkaar volledig en stonden naast elkaar alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. Door de fijne ervaring en goede reacties besloten ze om dit voort te zetten. Ze brengen nummers van onder andere: Hank Williams, Lefty Frizzell en Bill Monroe, gebracht in pure eenvoud, soms herwerkt, volledig omgegooid en geherinterpreteerd.

www.myspace.com/thepartchesz

ZATERDAG 16 MEI

 

DE ANALE FASE

Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx (Kawada) knippen, plakken, schrijven, bricoleren en knutselen mooie, luistervriendelijke muziekstukjes met Nederlandstalige teksten. Minimalistische kleinkunst met een vleugje sadisme.

www.myspace.com/deanalefase

 

THE UNHOLY TREE

The Unholy Tree is een nieuwe, beloftevolle Antwerpse band met (ex-)leden van o.a. Sin Alley, Quetzal, In-kata, Monza, Daan, Building Transmissions en SYC. Ze brengen onversneden country uit het hart van de Berchemse prairie en alternatieve 70’s Americana.

www.myspace.com/theunholytree

ZATERDAG 23 MEI

 

DONKEY DIESEL

Donkey Diesel is een 7-koppig muziekcollectief. In Donkey Diesel's roestig akoestische wereld van toxische rozengeur en mistige maneschijn ontwaar je warmbloedige vrijbuitersklanken, die gedijen in een grofkorrelig Universum van Kreupele Polonaises, Haveloze Zeemans- blues, Bistro Ballades en Partizanen-prosits. Kortom, een wild om zich heen swingende knalpot van rauwe Europeana. Het is onmiskenbaar een rijke muzikale traditie waarin dit internationale gezelschap zich verankerd weet, met groepsleden die uitblinken in een haast frivole virtuositeit. Hun namen doken reeds op bij bands als Sin Alley, Red Zebra, The Domino’s, DAAU, La Fille d’Ernest, Rico Rodriguez, Antifare La Familia, The Wolfbanes, Sweet Coffee...

www.donkeydiesel.be 

 

DE KIFT

De leden van de in 1988 opgerichte Kift zijn afkomstig uit de punkgolven van de jaren 80. Uit het bootje waar ook groepen als The Ex in zaten. Uitgangspunt blijft muziek in de eigen taal maken met het accent op verstaanbaarheid. Hun gestoorde fanfaremuziek brengt ons langs drie eeuwen Russische poëzie. Heldere, boerse absurde, groteske, tedere en melancholieke gedichten van dichters als Poesjkin, Ryzji en Blok. Met stof, dans en weemoed. Met toevallige ontmoetingen in donkere krochten en muzikale vergezichten.

 

Live is De Kift een ongelofelijk feest met sexy koperblazers, bejaarde drummers en hard bijtende gitaren.

www.dekift.nl

mailinglist
Ledenlijst
feeds
nieuws-feeds
hoe werken de feeds?
tags
taglijst
over scheld'apen
info
historiek
werk mee!
krantenknipsels
contact
contact gegevens
Built by Indianen | Page generated in 0.034 seconds.