« »
2
3
4
5
10
11
12
13
17
20
21
23
24
25
26
27
28
31
VRIJ 01.05.09
Volxkeuken Deluxe
DLN & RUFUS 'NON SPACE' 7inch RELEASE
WOE 06.05.09
Expo / MOBILE UNIT
DO 07.05.09
"BRAAKLAND"
LOTTE VAN DEN BERGH
VRIJ 08.05.09
Volxkeuken Deluxe
"BRAAKLAND"
LOTTE VAN DEN BERGH
ZA 09.05.09
"BRAAKLAND"
LOTTE VAN DEN BERGH
DO 14.05.09
"BRAAKLAND"
LOTTE VAN DEN BERGH
VRIJ 15.05.09
Volxkeuken Deluxe
"BRAAKLAND"
LOTTE VAN DEN BERGH
"COITUS"
ZA 16.05.09
"BRAAKLAND"
LOTTE VAN DEN BERGH
Ultra Exema's
"COCONUT BEACH FEST"
TOMUTONTTU [Fin]
DUCKTAILS [Vs]
LAZY MAGNET [Vs]
MA 18.05.09
"Zwellend Fruit" PiusX instituut
Try-Out
premiere !
DI 19.05.09
"Zwellend Fruit" PiusX instituut
VRIJ 22.05.09
Volxkeuken Deluxe
Apejoeng presenteert : BODYBUILDING
VRIJ 29.05.09
Volxkeuken Deluxe
ELKO BLIJWEERT DRAAIT DOOR!
ZA 30.05.09
VAN't STRAAT FESTIVAL
ZATERDAG 30.05.2009
Concert, Event, Theater
VAN't STRAAT FESTIVAL
14:00

Een betaalbaar muziek- en straattheaterfestival voor jongeren uit Antwerpen en omgeving met afwisselend muziekgroepen en straat- of circusartiesten.

De toegang is €4 en voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis.

 

Tussen de optredens door wordt er randanimatie voorzien door El Circo d’Ell Fuego en enkele jongeren die in hun vrije tijd met circus bezig zijn. Ook zal de brusselse Fanfare voor een muzikale noot zorgen tussen de optredens door.

 

Tijdens de eerste muziekoptredens is er een open workshop voorzien om de kinderen en jongeren maar ook de volwassenen aan te sporen zelf mee te doen. Deze open workshop wordt gegeven door Circo d' Ell Fuego, een circusschool uit Antwerpen.

 •  
 • 14u30: THE GREAT BULGARIAN CIRCUS
 • ''Dit radicale tweetal is ettelijke jaren geleden begonnen met jongleren. Een jaar en verschillende kleine optredens op braderijen en schoolfeesten later, besloten deze twee kerels zicht in te schrijven voor de Kunstbende 2006 met de act “la concertina “(een samenstelling van jongleren en een behoorlijk staaltje mimiek) waar ze toch een behoorlijke indruk hebben achtergelaten. In hetzelfde jaar hebben deze twee ook enkele oefenmomenten gerealiseerd.
 • De oefenmomenten zijn nu nog steeds bezig en draaien goed. In deze oefenmomenten kunnen beginnende jongeren of kinderen die bezig zijn met een circustechniek elke week een uurtje komen trainen met enige uitleg door Wouter en Luckas, natuurlijk. In de grote vakantie van 2006 hebben deze twee zeer hard getraind waardoor hun jongleerniveau is gestegen. Toen het terug tijd was voor de inschrijvingen van de Kunstbende 2007 konden de twee het niet laten om nogmaals deel te nemen aan deze wedstrijd in de kunst. Wederom in dezelfde categorie: “performance”. Ditmaal kwamen ze met een heel leger af, want ze waren niet meer met twee maar met vier: Luckas Zaman en Wouter Somers, en de nieuwkomers Hans van Boxem en Michael van Crean. Dit team noemde zich “The World Domination Crew”. Met een act met een stevig staaltje jongelerie en tekst behaalde de crew een dikke tweede plaats. Dit bracht Wouter en Luckas toch aan het denken en de eerste “blauwdrukken” van een show verschenen in hun hoofd, maar er stond nog niets vast. Aan het einde van het schooljaar hadden ze wel een vaag concept en tegen de twee eerste weken van augustus '07 hadden ze eindelijk hun eerste straatact klaar die ze “the juggling boys of pleasure’’ hebben gedoopt .''
 • www.thegbc.be
 • 15u00: EL CIRCO D'ELL FUEGO workshop
 • De workshop wordt gegeven door twee docenten van Circo d'Ell Fuego.
 • Ell Circo d'Ell Fuego vzw (ECDF) is een jong en dynamisch gezelschap uit Antwerpen dat mensen met zeer verschillende achtergronden bijeenbrengt met circus als bindend medium.
 • Zij bieden training en opleiding via een circusschool voor kinderen, workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen, open trainingsmomenten, stages voor en door semi-professionals enz.
 • Ook voor begeleiding en ondersteuning bij het creëren van nieuwe acts kan je bij ECDF terecht, zowel op artistiek als op technisch vlak. Dat laatste wordt gerealiseerd via de "Machinerie", de werkplaats voor kostuums, decors en installaties.
 • In samenwerking met KIDS vzw liep vorig jaar ook "Ell Circo d' Ell Nino", een sociaal-artistiek project voor buurtkinderen uit Antwerpen-Noord.
 • "Podia" is dan weer het luikje waarin ECDF naar buiten komt met eigen producties. Deze producties zijn een mix van circus en straattheater en moeten onze jonge artiesten de kans geven om speelervaring op te doen. Dit jaar zorgen ze ook voor de contacten met The great Bulgarian Circus en The Cheap Clowns.
 • www.ecdf.be
 • 17u00: DYNAMO ZJOSSS
 • Een collectief van 5 feestneuzen, elk met een verschillende achtergrond en stijl, vormden in november 2007, een band vol jolijt; Dynamo Zjosss ! Na wat spetterende 'gigs' in het verre Zuid-Afrika, maakten ze hun Europees debuut op de Kandarockrally '08, werden er de publiekslieveling waardoor de bal aan het rollen ging.
 • Met een luchtige mix van easy going/swing/ska/gipsy/boerestoemp, die ze zelf graag omschrijven als 'dronkenmansliederen, waar mannen niet kwaad op kunnen zijn en dames voor smelten', brengen ze keer op keer voor elks wat wils.
 • Met ballen-doen-trillende contrabasklanken, virtuoos 'clochard' vioolgekras, orgastische bontempi-orgels, één-snarige gitaarsolo's en vooral "veel-te-drukke drums", wisten ze al menig dansgrage beentjes te bekoren... Esperanza '08, San Lucé, Rupelawards, Ja'Live, en menig andere festiviteiten, konden reeds ervaren wat deze bon-vivants in hun mars hebben.
 • Geluidsgolven geschikt voor een menigte van 0,9 tot 199 lentes, van de prille babyoortjes tot het betere gehoorapparaat...
 • Heft uw glas en placeert een danske!
 • www.myspace.com/dynamozjosss
 • 19u00: THE CHEAP CLOWNS
 • 20u30: BRUSSELSE FANFARE
 • Zij komen mee met de Ambrassband vanuit het Brusselse. Tijdens het festival zullen tussen de optredens en shows al ambiance makend door het publiek komen gewandeld. Episch, legendarisch en makkelijk in de omgang, perfect voor de goede sfeer, weer of geen weer.
 • 21u30: CAFe CON LECHé
 • Cafe con leche = great music & heavy dancing. A colourful bunch from Ghent town, caught in the musica mestiza whirlwind since 2006, mixing up ingredients like reggae, ska, rumba, cumbia, chanson, gipsy, swing, funk, ... into an exotic recipe.
 • With a live show full of southern, energetic rhythms, Cafe Con Leche takes their crazed audiences on a journey into euforic spheres.
 • www.myspace.com/cafeconlecheghent
 • 23u00: BADABIM BADABOEM (Vuurshow)
 • 24u00: AMBRASSBAND + danseressen
 • Den Ambrassband is een twaalfkoppig internationaal collectief dat al meer dan zes jaar straten, pleinen, podia, café’s, huwelijksfeesten en begrafenissen in binnen en buitenland onveilig maakt. De muziek is een mix van Balkan, Klezmer en eigen composities die in geen tijd elk publiek charmeert. Den Ambrassband is van alle markten thuis, van akoestische parades tot live shows op het grote podium: een explosie van koperklanken, zigeurnerritmes en opzwepende melodieën. Zij komen samen met een paar jonge danseressen op Van ’t Straat Festival hun 7-jarig bestaan feestelijk vieren, zet u schrap voor een nu al bijna legendarisch concert van epische proportie.
 • www.ambrassband.be

  

  

Na het festival is er een afterparty in het café.  

Dj Beatbutcher, Dj Dunya en Dj Dream Time Tjapurka verzorgen de muziek.  

  

nieuwe website: 

www.vantstraatfestival.be  

verwant
03.05.2008
VAN'T STRAAT FESTIVAL
22.05.2010
VAN'T STRAAT FESTIVAL
ELL CIRCO D'ELL FUEGO
THE DUMP BROTHERS
CAPSULE "REDUX" cd-release
30.05.2009
VAN't STRAAT FESTIVAL
05.05.2007
VAN 'T STRAAT FESTIVAL
11.07.2010
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN ZUDDHIST
10.04.2010
LATZI JONES - CUARADIO (try-out)
12.10.2007
VAN 'T STRAAT VANNACHT MET JOESRA EN EVELIEN
30.09.2006
TOOONEEELLLEELLEL 2006
Straattheatermarathon
voor een Multiculturele Samenleving
mailinglist
Ledenlijst
feeds
nieuws-feeds
hoe werken de feeds?
tags
taglijst
over scheld'apen
info
historiek
werk mee!
krantenknipsels
contact
contact gegevens
Built by Indianen | Page generated in 0.073 seconds.