"In Janken en Schieten van de Nederlands-Israëlische theatermaker Ilay den Boer stapt het publiek in kleine groepen mee met den Boer en zijn oma op de bus waarin zij tijdens de Tweede Wereldoorlog haar vlucht vanuit Litouwen naar Israël maakte. In deze bus zet den Boer de eeuwige joodse trektocht voort. Op zoek naar de betekenis van het verleden in het hier en nu. Door samen met het publiek naar de historische context te kijken, poogt den Boer iets zinnigs te zeggen over Israëls onzinnige oorlog." Monty
"Zeer geschikt voor allen die zich nog wel druk maken over Israël. En voor alle mensen die van indringend theater houden." Wilfried Takken, NRC Handelsblad
concept en spel Ilay den Boer
spel Jacobien Elffers, Femke Belmer
dramaturgie Maya van den Heuvel-Arad
begeleiding Eric de Vroedt
vormgeving Edo Sutherland
productie Het Huis van Bourgondië, Over het IJ Festival
in samenwerking met MONTY
Info & tickets: www.monty.be, +32 3 238 91 81
Twee jaar geleden maakten de jongens van FC Bergman deze voostelling als eindwerk in onze hangar. Samen met Jan Bijvoet namen ze “De Thuiskomst” van Harold Pinter onder handen en kroonden zich met deze voorstelling tot laureaat van Theater Aan Zee 2009.
De Thuiskomst is een stuk over het ontkennen van het verleden en de onmogelijkheid daarvan, en over wat er gebeurt met liefde die te laat komt. Na zes jaar keert Teddy terug uit Amerika om met zijn nieuwe vrouw een bezoek te brengen aan het ouderlijk huis. Daar treft hij zijn vader en zijn broer aan… net zoals hij ze daar had achtergelaten; zuipend, bekvechtend en spartelend in hun eigen vuil. Het wordt niet echt wat men noemt ‘een warm weerzien’ en hoogstwaarschijnlijk hadden Teddy en zijn vrouw zich het verdere verloop van deze ‘visite’ lichtjes anders voorgesteld… Of misschien net niet? ‘Wees maar niet bang An, het is mijn familie, geen stelletje kannibalen…’
Met: Stef Aerts, Jan Bijvoet, Bart Hollanders, Matteo Simoni, Greg Timmermans, Rik Verheye
coach: Jan Bijvoet
in samenwerking met MONTY
Info & tickets: www.monty.be, +32 3 238 91 81
hoe werken de feeds?